• Sun. Nov 28th, 2021

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

Bayern Robert Lewandowski: The Making of a Goal Machine

Byadmin

May 8, 2021

Som Bayern chef för vetenskap och fitness känner Broich Lewandowski bättre än någon annan. Han vet att Lewandowski kan tolerera en utomordentlig mängd stress och smärta, vilket hans nästan obefläckade skaderegister visar. Han vet att hans ämnesomsättning gör att han kan utveckla och regenerera de typer av muskelfibrer som en anfallare behöver.

Han vet att åtminstone en del av det är fast kopplat till Lewandowskis DNA. ”Talang är en mycket bred term,” sa Broich. “Det har också att göra med genetiska förutsättningar.”

Men Broich tror också att allt detta bara står för “40 till 60 procent” av idrottares förmåga. Resten beror på vem de är, vad de gör med det. Och Klopp överdrev inte när han sa att Lewandowskis hela liv, i mer än ett decennium, hade utformats för att hjälpa honom att göra så många mål som möjligt.

Det började med cornflakes. “Varje morgon åt jag cornflakes med mjölk”, sa Lewandowski. ”Jag tyckte att det var bra. Det var bara frukost, jag var mager, jag hade muskler. Jag tyckte att söta saker var OK eftersom jag inte hade problem med min vikt. Men ibland, klockan 10 eller 11, var jag trött, redan före träningen, och jag visste inte varför. ”

Så i början av 20-talet började han experimentera. Han klippte ut mjölk. Han undvek raffinerat socker. “Jag såg skillnad efter några veckor, några månader”, sa han.

Men hans fokus var inte på det omedelbara. “Jag trodde att om jag ändrade de saker jag gjorde, kan det hjälpa mig att spela på en högre nivå längre”, sa han. ”Jag visste att jag inte kunde förvänta mig omedelbara resultat. Jag gjorde det för att jag var tvungen att försöka. Jag visste att om jag började på toppnivån lite senare kunde jag vara där längre. ”

Nu – delvis tack vare expertis från hans fru, Anna, en nutritionist – Lewandowski, semifamously, äter sina måltider i vad som allmänt accepteras vara i fel ordning. “Om jag har tid att äta efterrätt föredrar jag att äta den en timme eller så innan lunch”, sa han. “Jag äter inte alltid det, men om jag gör det, försöker jag ha ett avstånd mellan kolhydrater och protein.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *