• Thu. Dec 8th, 2022

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

Champions League: Real Madrid-målvakt Thibaut Courtois på “lycklig plats” före avgörande semifinal med tidigare klubb

Byadmin

May 5, 2021
De Real Madrid målvakten förbereder sig för sitt nya lags vitala Champions League semifinal mot Chelsea på onsdagen, med den sammanlagda poängnivån 1-1 efter förra veckans första etapp i Madrid, där han spelade en viktig roll.

Med Madrid under hammaren under första halvlek på Los Blancos ‘Valdebebas träningsplats, visade den stora belgaren ett fast objekt, med en massiv räddning tidigt för att förneka Timo Werner vad som såg ut som ett säkert mål.

Efter att ha kämpat med några strider med form och konkurrens från före detta stalwart Keylor Navas när han kom till klubben, erkänner 28-åringen att han spelar på sin “lyckliga plats”.

En stor del av hans återkomst till dominans är hans återkomst till Madrid – efter att ha tillbringat tre säsonger på Reals rivaler, Atlético – och återförenas med sin familj, enligt Courtois.

“Sedan mitt första år i Madrid kände jag mig alltid som [it was] ett andra hem. Jag träffade också mamman till mina barn där, berättade den tvåfaldiga Premier League och tvåfaldiga La Liga-vinnaren till CNN Sports Don Riddell.

“Så uppenbarligen när jag fick chansen att spela för Madrid och åka tillbaka till Madrid för att vara närmare mina barn var det fantastiskt för mig … Jag älskar att spela för, för mig personligen, det största laget i världen. Det har alltid varit en dröm.

Courtois dyker efter bollen under El Clasico mellan Real Madrid och Barcelona.

“Och också att vara nära mina barn, se dem växa varje dag, ta dem till skolan, till deras evenemang efter skolan. Det gör bara någon lycklig. Och jag tror också att det syns på planen. Jag är spelar bra och jag hjälper laget att vinna. “

Courtois är inte den enda tidigare Chelsea-spelaren som hoppas kunna kvalificera sig för Real Madrid till Champions League-finalen.

Eden Hazard, som tillbringade sju år i västra London, har återvänt till träning precis vid rätt tidpunkt efter en säsong med konsekventa motgångar och kan vara i kö för att starta mot sin gamla sida.

Förutom Champions League-striden är Real Madrid väldigt mycket på jakt efter den spanska ligatiteln.

De regerande mästarna sitter två poäng utanför Atlético, där Barcelona är lika med Real på samma poäng med bara några kvarvarande matcher kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *