• Tue. Jul 5th, 2022

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

Den australiensiska och WNBA-stjärnan Liz Cambage drar sig ur OS och citerar mental hälsa

Byadmin

Jul 16, 2021

Cambage, en WNBA All-Star 2021, ger i genomsnitt 14,6 poäng och 8,9 returer per match för Aces den här säsongen.

“Det är ingen hemlighet att jag tidigare har kämpat med min mentala hälsa och nyligen har jag varit väldigt orolig för att gå in i en” bubbla “OS”, sade Cambage i inlägg på Instagram och Twitter.

“Ingen familj. Inga vänner. Inga fans. Inget supportsystem utanför mitt team. Det är ärligt skrämmande för mig. Den senaste månaden har jag fått panikattacker, inte sova och inte äta.

“Att förlita mig på daglig medicinering för att kontrollera min ångest är inte den plats jag vill vara just nu. Särskilt att gå i tävling på världens största idrottsscen.

“Jag känner mig själv, och jag vet att jag inte kan vara den Liz som alla förtjänar att se tävla om Opalerna. Inte just nu. Jag måste ta hand om mig själv mentalt och fysiskt.”

Innan tillkännagivandet om Cambages tillbakadragande hade en talesman för AOC sagt till CNN att den var medveten om en potentiell incident med Cambage och väntade på en rapport från Basketball Australia, men organisationen lämnade inga ytterligare detaljer.

CNN har nått ut till Basketball Australia för mer information men har inte hört tillbaka. Det australiska laget är i Las Vegas förbereder sig för OS och är planerad att spela USA senare på fredagen i ett utställningsspel.

Chef de Mission Ian Chesterman hade sagt vid en tidigare presskonferens: “Vi har informerats av Basketball Australia om att de undersöker en fråga. Vi har inte fått någon ytterligare rapportering förutom det.”

AOC säger att det kommer att undersöka potentialen för en sen ersättning för Cambage för Opals Team.

“Liz har gjort ett stort bidrag till det australiensiska olympiska laget under två OS-kampanjer. Vi respekterar hennes beslut och önskar henne det bästa för att återgå till full hälsa,” sa Chesterman.

I maj, Cambage hotade att bojkotta OS i Tokyo medan de uttalade sig mot bristen på rasmångfald i reklamfoton av det australiska olympiska laget.

OS är planerat att starta den 23 juli och löpa till 8 augusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.