• Wed. May 18th, 2022

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

En avslappnad ask Barty är fortfarande nr 1

Byadmin

Aug 28, 2021

Under ett år då psykisk hälsa ofta har varit en rubrik inom sport, är det lämpligt att Ash Barty från Australien är nummer 1 damspelare i världen. Barty hade självmedvetenheten att gå bort från tennis i mer än ett år 2014 för att söka en mer normal tillvaro (även om hon tog också upp professionell cricket).

År 2019, när hon snubblade i Wimbledon och förlorade i den fjärde omgången, tog det några veckor att återvända hem och föryngra. Och efter att ha stannat utanför turnén i nästan ett år under pandemin har hon vunnit fyra titlar i år, inklusive Wimbledon.

Barty diskuterade sin inställning till tennis och livet när hon förberedde sig för United States Open. Följande intervju har redigerats och sammanfattats.

Är du någon som alltid har gått din egen väg?

Jag växte upp med värderingar från min mamma och pappa att man tar rätt beslut av rätt skäl, och de är inte beroende av tennis. När jag gör det, oavsett vad det betyder för min tennis, är jag en glad person. Visst kan du inte tillfredsställa alla, men det är allt jag behöver göra.

Blir du frustrerad när människor attackerar Naomi Osaka eller Simone Biles för att de fattar beslut baserat på deras mental hälsa?

Jag har inte följt dessa berättelser för noga, men utifrån rubrikerna hoppas jag att de fattar rätt beslut av rätt skäl. Det borde inte spela någon roll för Simone och Naomi vad resten av världen tycker.

År 2019, efter att ha nått nr 1, föll du på Wimbledon, tog tre veckor ledigt och föll sedan i den andra omgången av din nästa turnering. Kände du press som nya nr 1?

Det var riktigt spännande – det här var något jag arbetat för. Det tillförde verkligen inget tryck, om något tog det bort för jag hade absolut ingenting att bevisa för någon.

Efter Wimbledon var det verkligen viktigt för mig att gå hem och göra en inventering. Jag kom till USA med vetskap om att jag förmodligen inte skulle spela min bästa tennis i några av dessa turneringar. Men jag hade ett bra slut på året. [Barty reached the finals of the China Open and won the year-end WTA Finals.]

I år var det lätt att hitta din fot direkt?

Jag tar bara varje vecka som den kommer. Varje match är ett tillfälle att göra det bästa jag kan den dagen. Om det är en vinst eller förlust är ganska irrelevant. Det handlar mer om att gå ut där med rätt inställning oavsett resultat.

Som idrottare måste du kunna separera och inte placera ditt eget värde på dessa vinster och förluster-det är verkligen ett falskt sätt att avgöra om du har haft en framgångsrik karriär. Det handlar mer om hur du går tillväga och hur mycket du tycker om den resan.

Var du säker inför Wimbledon eller orolig för kvarstående skador?

Jag litar alltid på min tennis. Om jag spelar bra kommer jag att vara mycket svårslagen. Men i Wimbledon hade mitt lag och jag ingen aning om hur min kropp skulle reagera, så vi var på kanten. Jag vaknade varje morgon för att se om jag mådde bra. Att komma igenom turneringen fysiskt var enormt, så jag kunde slappna av och spela några av mina bästa tennis när det gällde som mest.

US Open har bevisat din största utmaning. Du har aldrig kommit förbi den fjärde omgången. Finns det en specifik utmaning att spela där för dig?

Jag älskar att spela i New York, och jag älskar förhållandena. Att göra den fjärde omgången ett par år i rad är inte hemskt – att vara i den andra veckan i en Slam är där du vill vara – och jag har tappat mot några kvalitetsmotståndare. Vi fortsätter bara chippa bort. Jag går bara dit och försöker sätta min bästa fot framåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.