• Tue. May 17th, 2022

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

Min kraschkurs i att täcka en UFC-kamp

Byadmin

May 4, 2021

Jag läste upp grunderna, som förbuden mot bitande, huvudstöt och hårdragning. Vilket ger en fördel i att göra en kraschkurs på en sport som MMA kontra, säg cricket: Det finns färre regler. Slutligen förstod jag ursprunget till frasen “nej spärras.”

Kvällen före striden skickade jag en sms till min svärfar, Gary, som bor i Pittsburgh och är ett stort UFC-fan och ber om tips.

”Blink inte”, sa han. “Det går snabbt och allt kan hända på ett ögonblick, inklusive medvetenhetsbrist.”

Jag skickade tillbaka en svettande emoji.

På söndagsmorgonen i Taiwan vaknade jag, duschade och hällde på mig kaffe innan jag slog mig i soffan med min bärbara dator framför TV: n, redo att ta in flera timmars rå, ohämmad strid.

Sedan började striderna. När jag såg live-action insåg jag snabbt att inget arbete i förväg kunde ha förberett mig för sportens grusomhet. I den första matchen såg jag en kämpe, Jimmy Crute, gå ner i öppningsrundan efter att Anthony Smith levererade en hård spark på baksidan av knäet. I den andra kampen såg jag på Chris Weidman krossa hans ben bara genom att sparka Uriah Halls knä i början av matchen.

Det visar sig att min svärfar hade rätt.

Det fanns också några upplyftande ögonblick. Som Halls nådig intervju efter att Weidman togs ut ur åttakanten på en bår. Och den kirgisistiska kämpen Valentina Shevchenko förtjusande men förlorat-i-översättning utbyte med Joe Rogan, en av annonsörerna, om att ta sig an utmaningen.

Och sedan var det Namajunas, som trotsade spelarna genom att slå ut Zhang med en kraftfull spark i huvudet i första omgången. Tårar strömmade nerför den förra mästarens ansikte när titelbältet åter lindades runt hennes midja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.