• Wed. May 18th, 2022

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

Möt 16-åringen som levererar Premier League-stjärnor med sällsynta sneakers

Byadmin

Sep 8, 2021

Men han letade inte efter en selfie eller en autograf. Istället var den då 13-åringen där för att ge ut sina visitkort.

Nu 16, är den Londonbaserade entreprenören en självbekännad sneaker som är obsessiv och bestämde sig redan från tidig ålder för att han ville kombinera sina två passioner: tränare och fotboll.

Och han har gjort en stor affär av sin passion.

Under de senaste tre åren har han blivit en av de mest främsta leverantörerna av sällsynta sneakers och kläder till fotbollsstjärnor i hela Europa, köpt exklusiva föremål och sedan sålt dem för vinst.

Medan de flesta barns största oro kanske är vilket videospel de vill köpa, var Gissing upptagen med att starta sitt företag.

“Jag var besatt”, berättar Gissing CNN Sport. “Jag ville ha alla de senaste skorna och alla de senaste designer eller Hyped eller nya modeller, och det var uppenbart att mina föräldrar inte skulle förstöra mig och köpa vad jag ville, så jag behövde bara få lite extra kapital, lite extra pengar för att ha råd med mina egna par skor.

“Jag insåg att jag kunde göra det genom att sälja tränare igen. Så det jag började göra var att köa utanför sneakerbutiker i London och köpa skor och vända dem för £ 20, £ 50 på toppen.

“Jag hade köat i timmar utanför och väntat på Yeezys, Jordans, oavsett vad den nya high release skulle vara, och jag vänder den på eBay och Depop, ett av dessa små gränssnitt där återförsäljare möter återförsäljare.”

Tonåringen är inte den enda som gör sig ett namn genom att handla om önskan om exklusivitet. Det finns ett antal andra personliga shoppare, inklusive sådana som Sam Morgan och Joe Franklin, vars expertis används av profilerade fotbollsspelare och musiker.
Leon Gissing säger att Mason Greenwood är en av de största sneakerheads i fotboll.

‘Snygga sneakers, unge’

De timmarna Gissing ägnade åt att vänta i kö för nya utgåvor och få nya kontakter lönade sig tack vare ett slumpmässigt möte med den amerikanska tennisstjärnan Jack Sock på Queen’s Club, som arrangerar ett Wimbledon-uppvärmningsevenemang i västra London.

Efter att ha bett Sock om ett foto märkte den tidigare världens nr 8 att Gissing hade ett par sällsynta skor. “Bra sneakers, unge”, sa han till tonåringen.

“Jag sa bara:” Jag kan skaffa dig ett par “, minns han. “Jag visste att jag kunde skaffa honom paren som jag hade på mig.”

På den tiden hade Gissing ännu inte skapat sin officiella företags Instagram -sida ‘Plug Leon’ – en “plugg” är någon som kan hämta sällsynta och exklusiva föremål- så Sock lade in sin shoppingförfrågan via Gissings personliga konto.

“Han lade ordern för jag tror att det var tre eller fyra par riktigt sällsynta off-white Nike-tränare”, säger han. “Jag gick till hans hus där han bodde innan Wimbledon – han vann faktiskt Wimbledon -dubbeln det året – och jag levererade honom skorna.”

Nu var Gissings verksamhet igång.

“Han var väldigt glad och det var då jag startade” Plug Leon “Instagram för att han ville skrika ut mig på Instagram”, säger 16-åringen.

Leon Gissing levererar några av de största fotbollsnamnen.

“Något slags skämt”

Trots att han delade ut många visitkort till olika spelare visade sig fotbollsindustrin till en början vara en svårare nöt att knäcka.

I slutändan var “gnistan som tända elden”, som Gissing beskriver det, ett inlägg på Snapchat från en annan av hans klienter som fick ögonen på Arsenal -spelaren Reiss Nelson, som var utlånad i Bundesliga -klubben Hoffenheim vid den tiden.

“Han lade till mig på Snapchat och jag trodde att det var ett slags skämt” skrattar Gissing. “Jag var som:” Okej, det är ett falskt konto som har lagt till mig. Vad fan? ” Reiss Nelson, en supergod, ung spelare, det finns inget sätt.

“Jag skickar ett meddelande till honom oavsett – du måste försöka – och jag sa:” Se, om du någonsin är i London och behöver ett par par tränare eller några nya kläder, slå mig och Jag kan reda ut dig. Vid det här laget tänker jag typ: ‘Okej, kanske är det Reiss Nelson.’ “

Cirka två månader senare var Nelson tillbaka i London och ville ha två par sällsynta tränare levererade vid sin återkomst.

Gissing skaffade sneakersna och väntade tillsammans med dem i Nelsons hus när han kom från flygplatsen.

England och Arsenal -stjärnan Bukayo Saka är också en av Gissings kunder.

“Han var väldigt glad och det var i huvudsak det jag behövde för att starta verksamheten och för att verkligen få igång saker, åtminstone i fotbollsvärlden, för från Reiss fick jag Joe [Willock], Bukayo [Saka] och Emile [Smith Rowe], “Förklarar Gissing.

“Alla dessa unga barn i taget som spelar akademi, fransar första lag, som eventuellt går vidare i cupspel eller skickas ut på lån, till att nu vara superstjärnorna som de är idag.

“Så genom mun till mun från Reiss började jag i huvudsak utveckla en kundbas i fotbollsvärlden och sedan ledde en sak till en annan och saker och ting snöade verkligen därifrån.”

Entreprenören räknar nu som Chelseas Reece James, Manchester Uniteds Mason Greenwood – som Gissing säger kan vara den största “sneakerhead” av partiet – och Arsenal -anfallaren Gabriel Martinelli bland hans kunder i Storbritannien, liksom stjärnor som Barcelona forwarden Ansu Fati, Juventus mittfältare Weston McKennie och Paris Saint-Germain-försvararen Thilo Kehrer över hela Europa.

När Gissing växte måste han också balansera sina skolstudier.

Att slutföra en utbildning var alltid något han har bestämt sig för att göra bra, och tidigare i månaden fick han reda på att han hade klarat sina GCSE med glans.

“Jag ser till att jag lägger tillräckligt med tid på skolan och fokuserar på mitt företag och fortsätter att växa”, säger han.

“Det är uppenbarligen lite svårt, men att ha de anställda hjälper och, du vet, jag har lärt mig att kunna multitaska och hantera de två sakerna och hålla de två sakerna igång och göra maximal ansträngning för båda.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.