• Wed. May 18th, 2022

PDF2DOCXFREE

Enkelt kan vara svårare än komplext

Padraig Harrington står inför hårda val

Byadmin

Sep 8, 2021

Padraig Harrington från Irland är tillbaka i rampljuset – inte som spelare, utan som lagkapten för Team Europe i månadens Ryder Cup på Whistling Straits i Wisconsin.

Harrington, 50, en trefaldig stormästare, kommer att tävla i BMW PGA Championship, som börjar på torsdagen på Wentworth Club i England. Där kommer han att övervaka hur potentiella medlemmar i hans team presterar.

Efter turneringen kommer han att välja tre spelare för att runda ut den 12-maniga truppen som kommer att möta amerikanerna. De andra nio kommer att ha kvalificerat sig på poäng.

Följande konversation, som ägde rum i slutet av augusti, har redigerats och kondenserats.

Kan du prata om BMW: en, turneringen och banan?

Wentworth är det traditionella hemmet för European Tour. Det är verkligen en fantastisk turneringsplats. Du kan göra bra poäng på den, men när trycket kommer på söndag blir de trädkantade hålen och out-of-bounds lite trånga.

Hur ska du kunna fokusera på ditt eget spel den här veckan?

Förhoppningsvis kommer jag inte att kunna fokusera på mitt spel. Kanske blir det en liten paus att vara på kursen.

Hur tror du att evenemanget kommer att se ut på grund av Covid-19?

Jag är faktiskt intresserad av det. Kommer fansen att bli mer upphetsade för att de väntade så länge och det finns en viss nivå av, “Jösses, vi är glada att vara här?” Jag misstänker att på grund av Covid kan det mer vara ett firande av golf och Ryder Cup än något annat.

Jag kommer inte att be dig om dina tre val, men har du vissa människor i åtanke?

Det är tre veckor kvar, och jag är mycket medveten om att saker kan förändras, särskilt med att BMW är en så stor händelse. Det skulle vara ganska enkelt just nu, men tre veckor är lång tid i golf.

Och du är nöjd med att ha tre val?

Jag valde tre. De erbjöd mig åtta val när det var på höjden av pandemin. Anledningen till att jag ville ha tre är att någon som blir utplockad är under större press och stress eftersom media och allmänheten gissar om någon annan borde väljas ut.

Dina tankar om Whistling Straits och hur det passar ditt lag?

Det är mycket svårt för européerna att slå ett amerikanskt lag på en stereotyp amerikansk golfbana. Whistling Straits är en länkstil. De har öppnat det så mycket som möjligt – jag är säker på att det kommer att finnas gott om fåglar – men elementen [wind] kommer att spela in.

Du låter som om du säger att amerikanerna är favoriterna?

För att slå dem i staterna kommer det att kräva en betydande insats på våra vägnar, och vi kommer definitivt att behöva ta reda på hur vi kan göra kollektivet mer självsäkert än individen. De ser ut att vara de starkaste de någonsin varit.

Är du nöjd med din karriär eller känner du att du inte uppnådde så mycket som du trodde att du borde göra?

Jag uppnådde mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om i det här spelet. Jag läste redovisning. Mitt mål i livet när jag gick den skolan var att bli revisor och hantera en golfbana.

Jag var en bra spelare, men jag tyckte inte att jag var tillräckligt bra för att vara proffs. Och även när jag blev proffs hade mitt mål varit att överleva på turné ett halvt dussin år och gå i pension och få ett bra countryklubbjobb.

Hur mycket mer golf kommer du att spela?

Jag ska försöka spela där jag är konkurrenskraftig.

Om jag inte känner att jag är konkurrenskraftig på den vanliga turnén, är jag väldigt glad över att försöka tävla på Champions Tour [a circuit for golfers 50 and older]. Jag kommer att fortsätta spela och göra vad jag kan kring golfen i många år framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.